Розкішний особняк на харківських пагорбах

Українське архітектурне бюро «Дроздов та партнери» побудувало на харківських пагорбах масштабну заміську резиденцію з назвою Ark House.

Будівля площею 488 квадратних метрів знаходиться на пагорбі серед малоповерхової забудови. З цього місця відкриваються види на центр міста і на церкву, що стоїть поруч.

Перепад рельєфу дозволив організувати вхідну групу та техприміщення на нижній позначці, а основні приміщення на рівні вище, які збігаються з основними позначками існуючого саду.

Однією з особливостей завдання була можливість створення автономії просторів для молодших членів сім'ї, які в той же час були інтегровані в загальний простір.

За своєю структурою основний обсяг складається з трьох розташованих один за одним частин, що сполучаються вхідною галереєю. Така схема дала можливість зберегти існуючий фруктовий сад і розділила середу на лінію саду і лінію будинку.

Весь обсяг дозволяє створити різні типи просторів при кожній з його частини. Закритий простір дитячих терас, напіввідкритий простір тераси з басейном, зоною лаунжу та барбекю при загальних приміщеннях і напіввідкритий простір невеликої тераси з видом на водоймище з батьківських спалень. Нагорі розташований невеликий павільйон з прекрасним видом на церкву і центральну частину міста, який поєднує в собі функції: оглядового майданчика; кабінету; гостьової кімнати; світлового ліхтаря.


Джерело: http://newbud.ua/