Відбулася конференція «Зміна клімату та безпека: безпрецедентні впливи, непередбачувані ризики»

28 жовтня 2015 року в м. Відень, Австрійська Республіка, розпочала свою роботу конференція у форматі Днів безпеки ОБСЄ на тему «Зміна клімату та безпека: безпрецедентні впливи, непередбачувані ризики». Від України у зазначеному заході взяла участь заступник Міністра екології та природних ресурсів України з європейської інтеграції Ганна Вронська.

Під час роботи конференції учасники приділили велику увагу ефективному регіональному співробітництву у сфері зміни клімату. Зокрема, Ганна Вронська зазначила, що транскордонне співробітництво зміцнить взаємозв’язки між державами, а також допоможе ефективно адаптуватися до зміни клімату, напрацювати спільні ідеї та рекомендації для співпраці у сфері запобігання конфліктів та зміцнення довіри, а також здійснити кроки, які можуть допомогти звести до мінімуму ризики зміни клімату для безпеки, особливо у світлі підсумків глобальних процесів 2015.

«Підписання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами визначає не лише вектор зовнішньої політики держави в цілому, а й стає рушійною силою внутрішньодержавних перетворень, а також в сфері зміни клімату», - сказала Ганна Вронська.


Джерело: http://menr.gov.ua/