Мінприроди, проект ЄС та РПР можуть підвищити міжнародний імідж України

2 квітня 2015 р. Міністерство екології та природних ресурсів України, проект ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадження Секторальної бюджетної підтримки» та РПР провели широке експертне обговорення проекту закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Проект закону розроблявся для встановлення правових та організаційних основ оцінки впливу на довкілля, забезпечення виконання міжнародних зобов'язань Україною стосовно участі громадськості у прийнятті екологічно важливих рішень.

«Відповідно до Угоди про асоціацію України з ЄС, Мінприроди має розробити проект закону про оцінку впливу надовкілля. Подібні закони є у багатьох країнах ЄС.», - зауважив Володимир Бучко, директор Департаменту правової та міжнародної діяльності.

Для обговорення цього знакового для охорони довкілля та використання природних ресурсів проекту закону зібралися народні депутати, представники бізнес-асоціацій, науковці, експерти екологічних та еколого-правових інститутів громадянського суспільства, члени Міжвідомчої робочої групи Мінприроди, члени РПР-довкілля, які спільно працювали над розробкою проекту закону, правники Юрекосотні. Обговорення пройшло конструктивно. Учасники круглого столу висловили низку зауважень, пропозицій до проекту закону, які були обговорені під час круглого столу та викладені у протоколі заходу. Усі присутні на відкритому обговоренні законопроекту зазначили про важливість прийняття закону про оцінку впливу на довкілля.

«Прийняття закону «Про оцінку впливу на довкілля» є необхідною умовою повноцінної імплементації Орхуської конвенції та конвенції ЕСПО» - наголосив заступник міністра Сергій Курикін.


Джерело: http://menr.gov.ua