Статистика зафіксувала зростання показника введення в експлуатацію новозбудованого житла за перше півріччя

На 52,5% більше введено в експлуатацію новозбудованого та реконструйованого житла за перше півріччя 2014 року, ніж у відповідному минулорічному періоді.  Загальна площа новозбудованого та реконструйованого житла склала 3 млн. 857 тис. м кв. Ці дані не враховують показників тимчасово окупованої території АР Крим і м.Севастополь. Про це повідомили в Департаменті державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону, посилаючись на дані Держстату.

У 6-ти регіонах обсяг прийнятого житла  складає більше 200 тис. м кв: Київська область – 726 тис. м кв; Одеська область – 497 тис. м кв; Івано-Франківська область – 419 тис. м кв; Львівська область  – 398 тис. м кв; м. Київ  – 391 тис. м кв; Закарпатська область – 215 тис. м кв.

Дві третини житла - 2,6 млн. м кв побудовано у міських поселеннях.

Основним інвестором залишається населення – майже 56% (2,3 млн. м кв) житла прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках.

Серед збудованих квартир 63,8% – однокімнатні та двокімнатні, тобто ті, що користуються найбільшим попитом у населення.

Нагадаємо, ріст введеного в експлуатацію новозбудованого та реконструйованого житла офіційна статистика фіксувала і в першому кварталі цього року. Тоді Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман заявляв, що такий результат є наслідком комплексу заходів, які впроваджує Мінрегіон як в сфері спрощення дозвільно-погоджувальних процедур, так і державного архітектурно-будівельного контролю.

Источник: http://minregion.gov.ua/