14 — 16 березня голова Держенергоефективності з робочим візитом у Лондоні

У ході поїздки голова агентства Сергій Савчук проведе низку ділових зустрічей з англійськими урядовцями, а саме – представниками Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії, Міністерства енергетики та зміни клімату та державного регуляторного органу енергетичного сектору Великобританії Ofgem.

Мета візиту – перейняття досвіду Великої Британії щодо нормативно-правового регулювання та інструментів залучення інвестицій у проекти з відновлюваної енергетики.

Під час зустрічей йтиметься про ініціативи та плани Уряду України щодо використання відновлюваних джерел енергії, потребу у донорській допомозі, можливості залучення інвестицій та реалізацію спільних проектів.

Також Сергій Савчук зустрінеться з представниками Банку зелених інвестицій (Green Investment Bank), який спеціалізується на фінансуванні «зелених» проектів. На порядку денному – опрацювання можливих напрямків співпраці з GIB, обговорення питання отримання підтримки для створення інвестиційного Фонду в Україні з метою фінансування проектів у сфері відновлюваної енергетики.

Голова агентства проведе зустріч і з керівником відділу розвитку бізнесу в країнах СНД компанії «Bloomberg New Energy Finance» Тетяною Мулесою з якою обговорюватиме можливу співпрацю, зокрема, щодо проведення дослідження та підготовки сценаріїв розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Довідка

Урядом України в рамках виконання зобов’язань перед ЄС прийнято Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року, яким планується досягнення 11% частки енергії з відновлюваних джерел у загальному енергобалансі країни до 2020 року. Реалізація такої цілі передбачає залучення близько 16 млрд євро інвестиційних коштів.


Джерело: http://www.minregion.gov.ua/