в. о. Міністра екології та природних ресурсів України провела зустріч з делегацією Республіки Молдова

3 березня 2016 року у Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулась зустріч під головуванням в.о. Міністра екології та природних ресурсів України Ганни Вронської з делегацією Республіки Молдова з питань подальшого транскордонного співробітництва в басейні річки Дністер та подальшої співпраці на прикордонних водах в рамках Міжурядової угоди про спільне використання та охорону транскордонних вод.

Учасники Зустрічі також обговорили питання забруднення р. Дністер стічними водами, які надходять з очисних споруд Сороки(Республіка Молдова) вивезення (утилізацію) забруднюючих речовин з мулових майданчиків; співпрацю в рамках Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво в галузі охорони і сталого розвитку басейну р. Дністер, 29 листопада укладеного 2012 року в м Рим під час 6-го Наради Сторін Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків міжнародних озер; співпрацю на прикордонних водах в рамках Міжурядової угоди про спільне використання та охорону транскордонних введення, 23 листопада укладеного 1994 у м Кишинів; співпрацю в природоохоронній зоні «Турунчук»; екологічні аспекти, пов'язані з будівництвом та функціонуванням Дністровського гідроенергетичного комплексу, можливості призупинення на 2 роки промислового рибальства в р. Дністер; заборони комерційного видобутку піску і гальки в руслі р. Дністер; реалізації проекту з будівництва системи водопостачання м Вилкове Одеської області, а також про додаткові заходи щодо зменшення забруднення води в районі Нижнього Дунаю; залучення міжнародної технічної допомоги в українсько-молдавському проекті тощо.

За результатами зустрічі сторони зазначили, що подальша співпраця є вкрай важливою для забезпечення сталого управління басейном річки Дністер та вирішенні актуальних питань.

У заході взяли участь: Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні, в.о. Міністра екології та природних ресурсів України, заступник міністра навколишнього середовища Республіки Молдова, держсекретар Міністерства навколишнього середовища Республіки Молдова, Заступник голови державної інспекції, , директор Служби рибальства, радник Посольства Республіки Молдова в Україні, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, представники Міністерства закордонних справ України, керівники структурних підрозділів Міністерства екології та природних ресурсів України, керівники департаментів екології та природних ресурсів облдержадміністрацій, керівники Державного агентства водних ресурсів України, Державного агентства рибного господарства України, Державної екологічної інспекції України, Державної служби геології та надр України.


Джерело: http://menr.gov.ua/