Уряд підтримав законопроект про ринок електроенергії, розроблений Міненерговугілля

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України ухвалив 02 березня 2016 року на своєму засіданні.

Прийняття законопроекту спрямоване на покращення умов конкуренції на ринку електроенергії. Закон дозволяє демонополізувати ринок електричної енергії, дає змогу підприємствам заключати прямі договори з виробниками електроенергії, а громадянам надалі - самостійно обирати постачальника з найбільш привабливим тарифним планом. Положення Закону сприятимуть покращенню умов постачання електричної енергії та якості послуг.

Законопроект, розроблений Міненерговугілля, пройшов широке обговорення громадськістю, фахівцями та вітчизняними й міжнародними експертами. Його схвалили ЄБРР, Єврокомісія, Світовий банк, а також профільний комітет Верховної Ради України.

Законопроект буде передано для розгляду до Верховної Ради України.

Презентуючи законопроект на засіданні Уряду, В. Демчишин висловив сподівання, що Парламент невідкладно візьме його у роботу.

«Я переконаний, що до кінця березня можна прийняти цей Закон, принаймні у першому читанні. Адже в Парламенті достатня кількість прогресивних народних обранців, що можуть підтримати необхідність демонополізації ринку», – зазначив В. Демчишин.


Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua/