Україна планує відновити експорт електроенергії у ІІ кварталі 2016 року

Про це повідомив О. Светелік під час брифінгу в рамках прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України, яка проведена сьогодні, 26 січня, у Клубі Кабінету Міністрів.

«З другого кварталу експортні можливості будемо виставляти на аукціон. Будемо завантажувати Білорусь і Молдову», - поінформував О. Светелік. Також зазначив, що Міненерговугілля веде перемовини про відновлення поставок електроенергії з учасниками українського ринку.

О. Светелік розповів про плани Міненерговугілля щодо використання газового вугілля замість антрацитового на енергоблоках ТЕС України, прокоментував питання щодо роботи АЕС, перспективи використання електроенергії у нічний період, а також особливості енергоспоживання залежно від погодних умов.

Олександр Светелік також відповів на запитання громадян, які звернулися на пряму телефонну лінію Кабінету Міністрів України.

Громадяни потребували консультацій щодо вартості газу та порядку оплати за газопостачання, програм кредитування для проведення заходів з енергозбереження, просили допомоги у вирішенні побутових питань та зверталися з іншими проханнями та скаргами.

Протягом проведення телефонної лінії надійшли звернення від громадян з Чернівецької, Запорізької, Херсонської, Одеської Київської, Харківської, Чернівецької областей та м. Києва.

За підсумками прямої телефонної лінії заступник Міністра доручив детально опрацювати проблеми громадян та надати допомогу або вичерпні відповіді.


Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua/