Урядовий комітет з питань економічного розвитку та європейської інтеграції схвалив проект розпорядження про приєднання України до IRENA

Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук. За його словами, приєднання до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA сприятиме налагодженню плідної співпраці між Україною та розвинутими державами у сфері відновлюваної енергетики.

«Ми матимемо змогу не тільки залучати передовий досвід та прогресивні механізми фінансування проектів у даній сфері, а й претендувати на отримання пільгових кредитів», — зазначив він та додав, що IRENA взаємодіє з абудабійським фондом розвитку (АDFD) з метою спільного фінансування країн, що розвиваються. Спільний проект IRENA / ADFD пропонує довгострокові пільгові кредити під 1-2% на період до 20 років.

Довідка

Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії IRENA створено у 2011 році. Його діяльність направлена на забезпечення швидкого переходу до сталого використання відновлюваних джерел енергії у глобальних масштабах. Нині членами IRENA є 144 країни та ще 31 країна подала заявку на приєднання до організації.

Бюджет IRENA на 2016-2017 роки складає 46 млн доларів. На сьогодні фондом АDFD вже виділено понад 2 млрд доларів у вигляді позик та надано кредитів на суму 98 млн доларів для 11 проектів.


Джерело: http://www.minregion.gov.ua/