Фахівці нафтогазової галузі обговорили питання щодо користування газорозподільними мережами України

Сьогодні в ІА «Укрінформ» відбувся круглий стіл на тему «Газорозподільчі мережі України: за що і чому доведеться платити споживачам».

У заході взяли участь заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Діденко, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак, радник Міністра Олександр Вовк, Директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, представники газовидобувних та постачальних організацій, провідні експерти.

У ході дискусії учасники обговорили механізм реалізації норм Закону України «Про ринок природного газу» в частині, що стосується газорозподільних мереж. У виступах порушено питання запровадження платного користування газорозподільними мережами, зокрема, як плановані норми користування вплинуть на безперебійність забезпечення газом споживачів. Також обговорено європейський досвід експлуатації та розвитку газорозподільних мереж та способи використання його з метою наближення функціонування мереж до найвищих стандартів.

Відео виступу заступника Міністра Ігоря Діденка можна переглянути тут.


Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua/