Біопаливо на дріжджах

Вчені з BioEnergy Science Center, США, вивели новий штам дріжджових культур, які здатні у три рази збільшити вихід біопалива з рослин, повідомляє itc.ua.

Розробка, створена дослідниками центру спільно з компанією Mascoma, яка спеціалізується на виробництві біопалива, отримала назву С5 Fuel.

За словами науковців, нові дріжджі зброджують до 97 % цукрів у біомасі, включаючи ксилозу. Для порівняння, дріжджі, які сьогодні використовуються для виробництва біопалива, здатні переробляти близько 30 % цукрів і не можуть ефективно трансформувати ксилозу. Крім того, існуючим нині дріжджам для перетворення рослинних цукрів на паливо потрібно кілька днів або навіть тижнів, в той час як С5 Fuel з цим завданням справляються за 48 годин.

Як відзначають вчені, максимальна продуктивність нових дріжджів була досягнута при використанні стебел кукурудзи.

Дослідники впевнені, що новий штам дріжджів суттєво прискорить розвиток сфери і, як результат, зробить біоетанол максимально доступним для споживчого ринку. У перспективі науковці мають намір поліпшити термофільні бактерії, які зможуть виробляти паливо з біомаси всього за одну стадію.


Джерело: http://ecotown.com.ua/