Проект Закону України «Про префектів» має бути завершений найближчим часом

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода під час обговорення проекту Закону України «Про префектів», яке відбулося в Мінрегіоні за участю членів робочої групи Мінрегіону, представників Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів.

«До моменту голосування змін до Конституції в нас має бути повне розуміння, що таке інститут префектів», - зазначив Перший заступник Міністра.

В свою чергу експерти, на прикладі Франції, наголосили на необхідності створення національної школи з підготовки префектів в Україні. «Фахівці Франції готові поділитися досвідом і надати допомогу у підготовці програми навчання», - додав В´ячеслав Негода.

Нагадаємо, українська делегація перебувала у навчальній поїздці у Франції. Візит під назвою «Законодавче забезпечення та практичні аспекти функціонування інституту префектів у Франції» організований Радою Європи у співробітництві з Національною школою адміністрації (ENA).

Довідка. Передбачається, що перше призначення на посади префектів буде здійснюватися з відбором кандидатур на конкурсній основі. Паралельно – формування кадрового резерву майбутніх префектів.


Джерело: http://www.minregion.gov.ua/